Tiszavasvári Sport Klub

Ez a képarány jelenleg nem támogatott!

Információk a klubról

A Tiszavasvári Sport Klub 2006-ban alakult, a városban élő aktívan már nem sportoló, sportot szerető emberek aktív közreműködésével. Az alakulás bürokratikus feladatait elvégezve, az egyesület benevezett a Szabolcs-Szatmár Bereg megyei Labdarúgó bajnokság Megyei 4 osztályába. Három bajnoki év után a csapat a nagypályás bajnokságban nem indult, tagjainak rendszeres sportolási lehetőséget biztosított, a Tiszavasvári Sportcsarnokban heti két alkalommal történő bérléssel.

Sportszervezetünk a tagjai számára biztosított aktív sportolási lehetőség mellett több szabadidős rendezvényen vett részt szervezőként, lebonyolítóként, illetve résztvevőként. Többnapos Nemzetközi Kispályás labdarúgó tornát szerveztünk minden évben december végén, illetve nyáron strandfoci tornát is szerveztünk.

Együttműködtünk a régió más civil szervezeteivel, Kistérségi társulásaival. Kiemelten foglalkozott a hátrányos helyzetű emberek sportolásának szervezésével, több éven keresztül szervezője és lebonyolítója volt a Roma Kupa Alapítvánnyal együttműködve az Országos Roma Kupának, a Fogyatékosok Szabolcs-Szatmár Bereg megyei Szövetségével együttműködve szervezi és lebonyolítja a Tanulásban Akadályozott Tanulók sportversenyeit, a Magyar Labdarúgó Szövetség Grasroots programjában szervezett Veterán Kispályás Labdarúgó Bajnokság, Főiskolás Kispályás Bajnokság, illetve a Fogyatékosok országos kispályás labdarúgó bajnokság döntőjének szervezésében is részt vesz az egyesület.

Együttműködtünk a kizárólag halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek nevelésével foglalkozó Magiszter alapítvánnyal a tehetséggondozás és nevelés területén amiben a sport mint indikátor szerepet tölt be. Az együttműködés következményeként 2012-ben az egyesület benevezett a Magiszter iskola gyerekeiből a legtehetségesebbeket leigazolva az MLSZ Bozsik programjának egyesületi programjába U7, U9, U11 korosztályokban.